Ceremonia de inaugurare – 25 noiembrie 2006

Ceremonia de inaugurare – 25 noiembrie 2006

Sâmbata, 25 noiembrie 2006, a fost inaugurat primul centru tip hospice din Timisoara „Casa Milostivirii Divine” -fiind un proiect comun al Federatiei „Caritas” a Diecezei de Timisoara si al Congregatiei Fiicelor Sf. Francisc de Assisi, colaborând si cu medici specializati în îngrijiri paliative de la Asociatia OncoMed Timisoara. În acest scop vechea cladire a manastirii a fost renovata si amenajata conform prevederilor normelor europene, institutia medicala primind acordul de functionare al Ministerului Sanatatii.

Raspunzând invitatiei adresate de catre realizatorii acestui proiect precum si a Excelentei Sale Martin Roos, Episcopul romano-catolic de Timisoara, Excelenta Sa Dr. Jean
Claude Perisset, Nuntiul apostolic în România si Republica Moldova, a celebrat Sfânta Liturghie de sfintire a Centrului Hospice. La eveniment au mai fost prezenti Excelenta Sa Joseph Duffy, Episcop de Clogher (Irlanda), PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, PS Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Timisoara, Excelenta Sa Jan Soth, ambasadorul Republicii Slovace în România, Sr. Irenea Hamranova, superioara generala a Congregatiei Fiicelor Sf. Francisc de Assisi si reprezentanti ai diferitelor asociatii si fundatii caritabile din tara si strainatate.

În predica rostita în limbile germana si româna, IPS Jean-Claude Perisset a vorbit atât despre importanta realizarii acestui centru, cât si despre rolul îngrijirii tip hospice: „Acest Centru de Îngrijire Paliativa Hospice exprima mai mult decât mila, mai mult decât empatia; el exprima apropierea lui Cristos de fratii nostri aflati în suferinta, prin intermediul membrilor Bisericii care sunt membrii Corpului sau mistic. Ba chiar este misterul însusi al iubirii divine care s-a aratat atât din partea suferindului, cât si din partea celor care îl asista.”

Multumim binefacatorilor si tuturor celor care au sprijinit realizarea acestui proiect material, prin munca, rugaciune sau orice alt ajutor.
Functionarea hospice-ului va fi posibila numai daca vom fi în continuare sprijiniti prin oameni cu inima generoasa.
Uniti prin rugaciune sa-L rugam pe Dumnezeu sa vegheze si în continuare cu harul Sau asupra acestui proiect.