Hospice-ul functioneaza de la 1 februarie 2007

Hospice-ul functioneaza de la 1 februarie 2007

Unitatea dispune de opt paturi, dintre care in prezent sunt ocupate patru. Hospice-ul este condus de surorile franciscane sustinute de o echipa externa de asistente medicale si infirmiere.

Menirea si scopul Hospice-ului este de a le oferi demnitate si pace pacientiilor, indiferent de apartenenta lor sociala, etnica sau religioasa, pe parcursul ultimei perioade pana in ultima clipa a vietii lor. Din clipa in care intra in cladire, vizitatorul este cuprins de atmosfera serena si de adoratie, pe care multi pacienti o experimenteaza aici pentru prima data in viata lor. Ingrijirea optimala plina de sacrificiu de sine, de care beneficiaza pacientii vine din dragostea crestina, ce se regaseste in asemenea grad doar la calugaritele – asistente medicale. Astfel nu este deloc surprinzator cand acestea (imbracate in alb in fotografii) cat si asistentele si infirmierele sunt numite si percepute drept ingeri pamanteni. Nu ne putem imagina o mai buna recunoastere a muncii pline de sacrificiu de sine si extrem de solicitante din cadrul hospice-ului.

Incepand cu perioada anuntata, sub coordonarea Sr. Savia, functionarea hospice-ului va decurge normal. O provocare enorma o reprezinta finantarea proiectului, care necesita multa rabdare si experienta.

Din acest motiv, donatiile sunt binevenite si acceptate cu multa recunostinta.