La revedere Sr. Skolastika – 14.01.2014
Sr. Skolastika (MILICZKA GABRIELA) a fost timp de 18 ani ca misionară în România activă.
În cadrul asociaţiei Caritas a lucrat timp de 17 ani, întâi îngrijire la domiciliu și 7 ani ca asistent medical la hospice-ul din Timișoara.
Sr. Skolastika își va continua activităţile în Ungaria la Budapesta în comunitatea surorilor franciscane – Congregaţia Fiicele Sf. Francisc de Assisi.
Dumnezeu să-i răsplătească toata dăruirea și devotamentul ei.
Profilul Anei Lienert Magusin – binefacatoarea si prietena Hospice-ului
Ana Lienert MagusinAna Lienert Magusin s-a nascut in anul 1950, in satul Berzovia, judetul Caras Severin, Romania. Are origini slave, tatal fiind slovac, iar mama cehoaica. Profesia de baza a fost cea de asistenta medicala la pediatrie. In 1999 a plecat in Germania, unde a inceput sa picteze si sa-si perfectioneze treptat acest talent. La inceput a pictat natura si a incercat sa redea cat mai fidel sentimentele umane. Mai apoi, stilul ei s-a abstractizat, iar prin exercitiu si-a imbunatatit talentul, incat acum foloseste tehnica encaustica. Temele ei actuale reflecta starile naturii umane si surprinderea vietii de zi cu zi.
Cateva dintre tablouri au ajuns, prin bunavointa ei, in cadrul “Casei Milostivirii Divine”. Surprinderea sentimentelor umane in aceste tablouri este de un real folos pentru pacientii Hospice-ului, tablourile fiind o adevarata terapie prin arta pentru acestia. Tonurile folosite sunt culori vii, care transmit energie pozitiva si un mesaj pentru viata traita pana in ultima clipa.
Doamna Ana picteaza din dragoste pentru oameni si e convinsa ca cei care ii privesc tablourile primesc aceasta dragoste pe care ea o pune in culoare. Picteaza cu bucurie adanca si cu multa pasiune.
Prima expozitie personala, “Intre pamant si cer”, a avut loc in 17.09.2009, la Resita, iar in septembrie 2013 picturile ei au fost expuse in cadrul Caminului de batrani “Adam Muller Guttenbrunn”, din Timisoara.
Pentru tot ajutorul acordat Hospice-ului “Casa Milostivirii Divine” ii multumim binefacatoarei noastre, ii dorim multa sanatate si o asteptam sa ne bucure cu alte lucrari, atat pe noi, cat si pe pacientii nostri, care au nevoie de caldura si frumusetea Luminii in care acestia intra (si) prin tablourile ei.