10 ani în slujba aproapelui aflat în suferinţă

10 ani în slujba aproapelui aflat în suferinţă

Dragi prieteni,

Centrul de Îngrijiri Paliative de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine” împlineşte 10 ani în slujba aproapelui aflat în suferinţă.

Hospice-ul este un loc de taină, la întrepătrunderea dintre viaţă şi moarte, unde îşi găsesc alinare – şi, paradoxal, bucurie – pacienţii cu boli cronice avansate şi progresive, cu nevoi psiho-sociale şi spirituale aflaţi în stadiu de viaţă terminal. Peste 2000 de pacienţi au beneficiat de serviciile de îngrijire din Hospice, într-o unitate spitalicească cu 10 paturi, aflată în contract cu CJAS Timiş. Acest proiect al Federaţiei Caritas, iniţiat de Congregaţia Fiicelor Sf. Francisc de Assisi este primul centru de îngrijire paliativă din vestul ţării.

Tot ce se întâmplă în Hospice este rodul muncii unei întregi echipe – personal angajat, voluntari, colaboratori, donatori, numeroşi oameni din comunitatea locală, dezvoltând astfel un parteneriat cu pacienţii şi cu aparţinătorii, în care am învăţat cum putem fi de folos celor care au nevoie. Dacă am petrecut 10 ani pe drumul îngrijirilor paliative e în primul rând pentru că am construit împreună, ca echipă, acest parcurs.

Vă mulţumim pentru toate formele prin care ne-aţi fost alături în aceşti ani: colaborare medicală, sprijin financiar, voluntariat – ajutorul a venit în multe feluri şi în momentele în care a fost cea mai mare nevoie. Grija faţă de aproapele şi convingerea că „dăruind vom dobândi” ne ajută să mergem mai departe. 10 ani de drum ne obligă să continuăm, pentru că suntem responsabili faţă de cei care au nevoie de noi.

Vă mulţumim pentru tot ce am construit împreună, pentru frumoasa lecţie de iubire, de împreună însoţire, de unii prin alţii şi unii pentru alţii. Cel mai deplin în suferinţă se vede comuniunea şi faptul că vă ştim alături este în sine un real suport.

Vă aşteptăm la ceas aniversar şi de aici înainte!

Cu recunoştinţă,
Echipa Hospice