Despre noi

Cine suntem?

Centrul de Ingrijire Paliativa Timisoara este o unitate spitaliceasca cu 10 paturi, a carei activitate medicala de ingrijire paliativa a inceput in anul 2007. Ne aflam in contract de furnizare a serviciilor medicale spitalicesti cu CJAS Timis. In decembrie 2012 am obtinut Certificatul de Acreditare din partea Comisiei de Acreditare a Spitalelor.

Hospice este un proiect al Federatiei Caritas a Diecezei Timisoara care are rol de îndrumare si control în vederea asigurarii standardelor minime obligatorii prevazute de legislatia în viguare. Federatia Caritas a Diecezei Timisoara este o organizatie fara scop patrimonial initiata de Episcopia Romano-Catolica în 1993 si desfasoara activitati caritabile în domeniul social.

Partenerul principal în acest proiect este Congregatia Fiicelor Sf. Francisc de Assisi, înfiintata de Anna Bruner în 1894 si activeaza pe teritoriul României din 1902. Apartine Ordinului III manastiresc al Sf. Francisc de Assisi si este institut cu drept pontifical. Surorile sunt implicate în diverse activitati misionare, mai ales în domeniul medical.